יום שבת, 13 ביוני 2009

ריחות טעמים וצבעים

ביום חמישי בבוקר החלטנו לקחת בוקר של חופש ונסענו לבקר בשוק העיר העתיקה של עכו. עכו היא מקסימה מקסימה, והשוק שבה קטן, יפה והכל בו כ"כ טעים וטרי וזול שממש עושה חשק למלא סלים!

אז אמנם לא ממש נסענו לקניות למרות שלא עמדתי בפיתוי לקנות קצת פירות וגם בייבי חצילים מקסימים מתנה לאבא שלי (אבא שלי הוא מאותם אנשים שאוהבים מתנות שכאלה), אלא לסתם בוקר של כיף.

התחלנו את הבוקר בחומוס של סעיד "החומס והאגדה" תשמעו….כבודו של החומוס במקומו מונח, אבל אכלתי חומוס אותנטי לא פעם ולא פעמיים בחיי, וסורי, החומוס הזה לא גרם לי להתרגשות גדולה במיוחד, אולי גם הם התעייפו?

המשכנו לטייל בשוק הקטנטן, קנינו דובדבנים נפלאים שנגמרו עוד לפני שהגענו לדוכן הבא (בעזרתם האדיבה של הדרדסים כמובן), משמשים נפלאים ונקטרינות מוצקות ומתוקות להפליא.

     השוק בעכו

 

סמטאות עכו חומות עכו 

להתראות....

אתמול בערב, אולי בהשראת כל הריחות והטעמים, ממש התחשק לי להכין לחם בייתי חם שכזה, מכיוון שחובבת ריגושים מידיים אנוכי, כל רעיון השמרים\לישה\התפחה לא ממש עשו לי את זה והלכתי על "לחם לעצלנים" או בשמו העממי – לחם בירה שחורה.

מתכון פשוט להפליא, שדורש 3 דקות הכנה + 45-50 דקות אפייה ויש לחם נפלא בבית.

מתכון להכנת לחם בירה בתבנית אינגלישקייק (ממש לא מתכון שלי, זה מתכון בסיסי מהאינטרנט +שדרוגי טעם אישיים)

2.5 כוסות קמח תופח

פחית בירה שחורה

מלח (בערך כפית גדושה)

פלפל, כפית שטוחה (יוצא טעם חריף עדין)

זיתים שחורים מגולענים (אני השתמשתי ביבשים החריפים ויצא נפלא)

2 ענפי אורגנו טרי (כמובן שצריך לקצוץ מעט את העלים)

לערבב את כל המצרכים, לשים בתבנית משומנת, להניח בתנור שחומם ל-180 מעלות, בערך 45 דקות.

יוצא נפלא! בהתחייבות :-)

לחם בירה

11 תגובות:

  1. פיציקולה13.6.2009, 16:27

    ממממ.... נשמע טעים ביותר,ינוסה בקרוב!
    התמונות שלך מדהימות, והילדים מתוקים מתוקים...

    השבמחק
  2. נשמע ונראה טעים ונעים
    הצילום שלך מופלא בעיני
    והלחם נראה בדיוק מה שאני צריכה
    מעולם לא טפחו אצלי שמרים אולי זה הפתרון....
    תמשיכי לכתוב ולצלם וליצור אני אישית נהנית מכל פוסט
    אורלי
    my blog

    השבמחק
  3. אנונימי13.6.2009, 19:12

    איזה תמונות מדהימות!!! את צלמת בחסד.
    והלחם - אכן מתכון מצויין וכשאין בירה שחורה- בירה לבנה עושה את אותה העבודה (כמובן שהטעם פחות מתוק ומעט שונה, אבל גם מוצלח)
    רחלי

    השבמחק
  4. אילאיל13.6.2009, 20:28

    תודה!
    רחלי, את חושבת שנשארים שרידי אלכוהול אם מכינים את המתכון עם בירה לבנה?

    השבמחק
  5. עכו דרך העיניים שלך ניראית כמו איטליה...

    השבמחק
  6. אם תורידי את המלח ותוסיפי צימוקים חמצמצים מאלה היותר בהירים תתעלפי!!

    הילדודס מתוקים בטירופי הטירופים והתמונות עושות חשק ביג-טיים!!

    ארייה-גלית

    השבמחק
  7. אילאיל14.6.2009, 7:55

    את יודעת טליקי....
    כשמתחשק לי פיסת חו"ל קטנה, הכי כיף לטייל בעכו\יפו\נווה צדק\ירושלים\גליל ועוד ועוד. במיוחד שבתמונות, ניתן לצמצם את המבט רק למה שיפה - האשליה המתוקה שבצילום :)

    תודה על המחמאות.

    השבמחק
  8. אילאיל14.6.2009, 7:56

    צימוקים חמצמצים?
    מי מה איפה?
    שם מדוייק בבקשה, וינוסה בהקדם!

    תודה

    השבמחק
  9. גם אני אוהבת את עכו, ואנחנו מרבים לטייל בה עם הילדים.
    http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1046491&passok=ok
    הצילומים שלך נהדרים, ממש לאכול אותם!

    השבמחק
  10. פעם ראשונה שנכנסתי לבלוג שלך - הכל מקסים, מדהים ומעורר השראה!
    אהבתי את הרעיון של המיני אלבומים כדרך לפנות מקום... :-)

    השבמחק
  11. דפנלולה15.6.2009, 14:45

    איזה תמונות יפיפיות.
    אני מאו דמאוד אוהבת תמונות של שווקים - ותפסת את הערימות ממש יפה.אבל בעיני התמונה הכי יפה היא דווקא של שני הילדים, באוטו :-)

    השבמחק