באחד מימי ההולדת הראשונים שחגגנו בן זוגי (לימים בעלי) ואני, החלטתי להפתיע אותו בעוגת שוקולד מושקעת ונהדרת! מיותר לציין שמעולם לא הכנתי לפני כן עוגה, אפילו לא עוגיה קטנה ומסכנה.
עכשיו אתם בוודאי מצפים לקרוא על העוגה הנהדרת שהכנתי, ואיך באותו יום גיליתי את יעודי בחיים. אז זהו, שלא! העוגה יצאה כ”כ נוראית שאם היו זורקים אותה לעבר קיר סביר להניח שהקיר היה נשבר לפני העוגה. הטראומה היתה גדולה, ושנים לא נסיתי שוב את מזלי באפייה.
השנים עברו, ולא דרך קיבתו הצלחתי ללכוד את הבחור ברשתי ואפילו להעמיד משפחה לתפארת. את ימי ההולדת הראשונים של הילדים הצלחתי להעביר איכשהו עם מאפים קנויים ועוגות של סבתא (אמא שלי או שלו, מי שהתנדבה). ביום ההולדת הרביעי של הבכור החלטתי לנסות שוב את כשרוני (הלא קיים דאז) באפייה, אבל הפעם החלטתי להקדים תרופה, “מתכון מעולה שתמיד תמיד יוצא נפלא!!!” הבטיחה אותה חברה (כבר לא חברה!!)
האורחים הגיעו, הילדים נהנו, המסיבה היתה נהדרת!! העוגה? שעה וחצי אחרי שנכנסה לתנור והיה ברור שבשום אופן היא לא מוכנה להיות עוגה ולנצח תישאר בלילה. באותו רגע הבנתי שאפייה ואני זה פשוט לא זה!!
אני לא זוכרת מה עשיתי במסיבה הזו, רצנו לקנות משהו, אולי אמא שלי אפתה ברגע האחרון, אני הייתי במצב של שוק קל אבל עוגת יום הולדת היתה, אז אל דאגה.
לא ממש הרבה אח”כ, אולי שנתיים או שלוש ילדתי את צעיר בניי. החודשים הראשונים בבית עם תינוק ושני פעוטות היו כ”כ מאתגרים ואינטנסיביים (מילים יפות ל”סיוט שלא נברא!”) שהרצון העז למתוקים השכיח ממני עד כמה אני גרועה באפייה וקניתי לי את ספר המתכונים של קארין גורן. אני לא ממש זוכרת מה היה המתכון הראשון שניסיתי, נדמה לי שזה היה פאי הפקאנים, זה אפילו הגיוני כי בחורף עצי הפאקן בגינה שלנו מורידים כ”כ הרבה אגוזים שרוב שעות היום אנחנו מפצחים פה כמו סנאים.
היום, בדיעבד, אני יודעת שהבצק יצא לי מעט קשה מהרצוי. אבל בתור עוגה שווה ראשונה שהכנתי הייתי גאה להפליא בתוצאה.
מאז… אני וירכיי גילינו את חדוות האפיה. היו ימים שהכנתי אפילו פעמיים ביום מאפים :) למזלי נרגעתי די מהר מהאפיה האובססיבית ויחד עם משטר קפדני של שומרי משקל הורדתי את כל הקילוגרמים (הלא ממש רבים, אבל בכל זאת עודפים) שצברתי לי בזמן ההריונות ובחודשיי התלהבות האפייה הראשונים שלי.
ולמה אני מספרת לכם את כל הסיפור הזה? כי ביום שישי הקרוב, אני מגשימה פנטזיה ומתחילה ללמוד קונדיטוריה! איך זה עובד עם שומרי משקל? את זה אני אצטרך ללמוד עם הזמן :)
ובינתיים עד שיגיעו תוצריי הקורס, קצת תמונות של מה שאני נהנת במיוחד להכין, ובזמן האחרון גם לצלם (וכן, גם לאכול, בעיקר לאכול).
עוגיות חמאה עם לימון ופיסטוקים
ואם במטבחים עסקינן, אני רוצה לשתף אתכם בחלק מהתמונות של הפקה קטנה ומקסימה שצילמתי עבור חברתי עופרה, ממטבחי פטיט כמובן. לקראת וולנטנייס המתקרב ובא עופרה הכינה מלאי מוגבל של מטבחים עם דלת תנור שחיתוך החלון שלה הוא לב. אני אהבתי ממש!
ומשהו קטן (גדול) אחרון ודי! שרון רותם, חברתי המקסימה שתמיד מרגשת אותי מחדש עם כשרונה ונתינתה, הפתיעה אותי הבוקר עם מתנת יום ההולדת שלי (לפני חודש, לא להילחץ שלא ידעתם כי לא ממש פרסמתי) שעשתה לי אושר בלב וצבעוניות בעיניים. אתם מוזמנים לקרוא בבלוג שלה על הכריות הנהדרות והריקמה הנפלאה בפוסט הזה, תודה יקירתי!!
שיהיה לכם סופ”ש מתוק במיוחד!
אילאיל
אני פנויה לקפה ועוגה (-: מחכה כבר לרשמים מהלימודים - נשמע מרגש במיוחד!
השבמחקלא מאמינה לכל הסיפור הזה... עם כאלה תמונות את בטוח קונדיטורית מלידה :-)
השבמחקרנית
איזה תמונות של מתוקים על הבוקר!! נראה יאמי!
השבמחקוהמתנה של שרון אלייך כבר ראיתי בבלוג שלה אתמול והיא מהממת!!!!!
בהצלחה בקורס :)
יש לי מין תחושה כזו שכמו שאת מוכשרת שבאחר התחומים (צילום, תחשיטים, תפירה וכו' וכו' וכו'...) לא תהיה לך בעיה גם עם התחום הזה. שיהיה המון המון בהצלחה!
השבמחקאיזה פוסט נפלא! אהבתי הכל: את סיפור ההתמדה והגבורה (עם סוף טוב, סוף של ניצחון:-)), את הכתיבה ההומוריסטית ואת הצילומים המרהיבים.
השבמחקאת חייבת לעשות משהו עם שילוב הכשרונות הללו. צילומי אוכל תפור עליך. כל מה שאת מצלמת בא לי לטעום ואני אפילו לא אוהבת מתוק.....
תודה גדולה על הפרגון בסוף, מתה עליך וכל כך שמחה שאהבת.
נשיקות
יו איזה מרגש
השבמחקבהצלחה בלימודים
מחכה לצילומים של היצירות הקולינריות
אני כבר הספקתי לטעום מהקינוחים המדהימים שלך ובטוחה שאת הולכת להתמקצע עד שיכאבו לי הבלוטות מתאווה למתוקים שתכיני.
השבמחקמזל שאנחנו נפגשות מידי פעם, ככה לנפש:))
הצילומים שלך מחסירים לי פעימה כל פעם מחדש(אבל את זה את כבר יודעת), ומחכה להפתעות של הקורס.
המון הצלחה והכי חשוב תהני.
נשיקות
יופי מהמממם על הבוקר ! פשוט תענוג לראות צרוף של תמונות מדהימות ועוגות שעושות חשק לחסל תוך שניה!את מגשימה חלום גדול שלי - שיהיה בהצלחה.
השבמחקבהצלחה בלימודים, נשמע יאמי...
השבמחקכל הכבוד לך שאת הולכת אחרי ליבך ועם התמונות של מה שאת אופה אין ספק שההתמדה הצליחה לך
אפיה זה דבר כיף מאד.
השבמחקהתמכרות נעימה.
מקסים, המון בהצלחה בקורס
השבמחקדרך אגב, איך קוראים לבובות הקטנטנות?
מזל טוב! ובהצלחה בקורס! מחכה לשטוף את העיניים בתמונות!!!
השבמחקטוב רשמית עכשיו אני רעבה מאד!!!!
השבמחקצריך להודיע לך לפני שנוחתת לתה ועוגיה או שאפשר פשוט להגיע?......
ברור לך שהסטיילינג שלך מושלם
ואני הכי סומכת עליך שתאפי ותחלקי לשכנים.
נשיקות
הילה
סיפורים זה יופי ותמונות זה נהדר (בעיקר כשהן כל כך יפות)... אבל מה עם מתכונים? איך אפשר לגרות אותנו ככה? פרטים בבקשה!
השבמחקו...כמובן שיהיה המון בהצלחה בקורס :)
חח אהבתי.. גם מתחת אותי גם הצחקת אותי וגם הצלחת לגרום לי לקום למטבח ולנסות משהו קטן:-)
השבמחקבהצלחה בקורס!
וואו, אילאיל, אני ממש ממש גאה בך! כל הכבוד על העקשנות והניצחון :) כמו תמיד, כל המאכלים והתמונות נראים מדהים.
השבמחקשיהיה הרבה הרבה בהצלחה עם הקורס!!! תיהני המון!!
אוי אילאיל...הלב הלב...לא עומד בכל התמונות המהממות האלה!!
השבמחקמזל שיש לי קצת שוקולד בארון שישקיט את הרעב למתוק כרגע.
פאי האגוזים והשוקולד שבו אותי- אפשר מתכון?
:)
דפנה
ובהצלחה בקורס!!
מחקממממ יאמי! אם את שואלת אותי נשים שאוהבות לאפות דווקא אוכלות פחות.... איכשהו כשאני אופה והאנשים מסביב נהנים אז אני לא מרגישה צורך לאכול מזה כל כך הרבה :-) יופי של תמונות!
השבמחקאת לא מפסיקה ללמוד ולהתמקצע כל הכבוד !!!
השבמחקאיפה את הולכת ללמוד קונדיטוריה?
איזה כייף לך שהתברכת בחברות שכאלה.
השבמחקיופי של עוגות, אחלה צילומים וכריות מקסימות!!
תהני בקורס, מחכה למתכונים :) נשיקות יהודית
מקסים
השבמחקמרעיב
מזל טוב
(-:
איזה צילומים מרהיבים, וואו, קורס קונדיטוריה,איזה כיף לך
השבמחקאיזה כייף ..לילמוד קונדיטוריה...את כישרונית יקרה ואין ספק שתצליחי גם כאן!!דרך צלחה ואשמ ליקרא חוויות ואולי תוכלי גם לנדב לנו מידי פעם מתכונים...
השבמחקשתהייה שבת נהדרת וטובה
שונטי
מפריז הקפואה
אני עדה לכך שהעוגות שהכנת בשנה+ האחרונה היו מעולות! זכור לי טוב במיוחד פאי שוקולד משובח ונהדר! מחכה לראות מה תעשי עכשיו אחרי הקורס... יאמי!!
השבמחקאילאיל, מזל טוב מאוחר! לימודי קונדיטוריה - זה סוג של חלום, איזה כיף. כשתמצאי איך אופים כל הזמן ועדיין אוכלים בריא - ספרי לי, אני אשמח גם לדעת :-)
השבמחקובנתיים - ממשיכה להנות מהצילומים הנהדרים שלך.
גם אני עד
השבמחקיו! איזה צילומים! הרסת אותי..נראה לי שיש לך עתיד כסטייליסטית מזון, מה את אומרת?
השבמחקתהני בקורס (איפה את לומדת?) והמשיכי לצלם ולדווח! תאווה לעיניים!
יופי של תמונות,
השבמחקבהצלחה בקורס, מחכה לתמונות.
בגלל ששוב שיטת התגובות של בלוגספוט לא עובדת, הנה כמה תשובות בכללי:
השבמחק1. התחלתי ללמוד בקורס של "עושים בישול" - בהרצליה. זה קורס לחובבנים אבל עדיין ברמה מקצועית מאד מאד גבוהה עם מבחן ותעודה בסופו.
2. לבובות שצילמתי לתמונות של מטבחי פטיט קוראים sonny angles, ניתן להשיג אותם רק בחו"ל או דרך האינטרנט (איביי וכו').
WOW אילאיל איזה יופי לקרוא
השבמחקידעתי על תחילת ההתלהבות ושמחה לשמוע על סופה (גם ההפחתה במשקל (ממה? מאיפה?) אבל בעיקר ההתמקצעות באפיה)
הצילומים מדהימים, אבל בעיקר הכתיבה מלאת קסם
געגועיי........
טוב, אני מתחילה לחשוב שיש לי עוד סיכוי באפייה!
השבמחקתמיד הילדים דורשים ממני עוגות יום הולדת משוגעות בכל מיני צורות והדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה לשלוח אותם לדודה שלהם ולקוות שיש לה זמן להגשים לאחיינים האהובים עליה את כל המשאלות.
אולי השנה אני אנסה שוב.