יום רביעי, 1 בפברואר 2012

עוגיה אחרונה ודי!

באחד מימי ההולדת הראשונים שחגגנו בן זוגי (לימים בעלי) ואני, החלטתי להפתיע אותו בעוגת שוקולד מושקעת ונהדרת! מיותר לציין שמעולם לא הכנתי לפני כן עוגה, אפילו לא עוגיה קטנה ומסכנה.

עכשיו אתם בוודאי מצפים לקרוא על העוגה הנהדרת שהכנתי, ואיך באותו יום גיליתי את יעודי בחיים. אז זהו, שלא! העוגה יצאה כ”כ נוראית שאם היו זורקים אותה לעבר קיר סביר להניח שהקיר היה נשבר לפני העוגה. הטראומה היתה גדולה, ושנים לא נסיתי שוב את מזלי באפייה.

השנים עברו, ולא דרך קיבתו הצלחתי ללכוד את הבחור ברשתי ואפילו להעמיד משפחה לתפארת. את ימי ההולדת הראשונים של הילדים הצלחתי להעביר איכשהו עם מאפים קנויים ועוגות של סבתא (אמא שלי או שלו, מי שהתנדבה). ביום ההולדת הרביעי של הבכור החלטתי לנסות שוב את כשרוני (הלא קיים דאז) באפייה, אבל הפעם החלטתי להקדים תרופה,  “מתכון מעולה שתמיד תמיד יוצא נפלא!!!” הבטיחה אותה חברה (כבר לא חברה!!)

האורחים הגיעו, הילדים נהנו, המסיבה היתה נהדרת!! העוגה? שעה וחצי אחרי שנכנסה לתנור והיה ברור שבשום אופן היא לא מוכנה להיות עוגה ולנצח תישאר בלילה. באותו רגע הבנתי שאפייה ואני זה פשוט לא זה!!

אני לא זוכרת מה עשיתי במסיבה הזו, רצנו לקנות משהו, אולי אמא שלי אפתה ברגע האחרון, אני הייתי במצב של שוק קל אבל עוגת יום הולדת היתה, אז אל דאגה.

לא ממש הרבה אח”כ, אולי שנתיים או שלוש ילדתי את צעיר בניי. החודשים הראשונים בבית עם תינוק ושני פעוטות היו כ”כ מאתגרים ואינטנסיביים (מילים יפות ל”סיוט שלא נברא!”) שהרצון העז למתוקים השכיח ממני עד כמה אני גרועה באפייה וקניתי לי את ספר המתכונים של קארין גורן. אני לא ממש זוכרת מה היה המתכון הראשון שניסיתי, נדמה לי שזה היה פאי הפקאנים, זה אפילו הגיוני כי בחורף עצי הפאקן בגינה שלנו מורידים כ”כ הרבה אגוזים שרוב שעות היום אנחנו מפצחים פה כמו סנאים.

היום, בדיעבד, אני יודעת שהבצק יצא לי מעט קשה מהרצוי. אבל בתור עוגה שווה ראשונה שהכנתי הייתי גאה להפליא בתוצאה.

מאז… אני וירכיי גילינו את חדוות האפיה. היו ימים שהכנתי אפילו פעמיים ביום מאפים :) למזלי נרגעתי די מהר מהאפיה האובססיבית ויחד עם משטר קפדני של שומרי משקל הורדתי את כל הקילוגרמים (הלא ממש רבים, אבל בכל זאת עודפים) שצברתי לי בזמן ההריונות ובחודשיי התלהבות האפייה הראשונים שלי.

ולמה אני מספרת לכם את כל הסיפור הזה? כי ביום שישי הקרוב, אני מגשימה פנטזיה ומתחילה ללמוד קונדיטוריה! איך זה עובד עם שומרי משקל? את זה אני אצטרך ללמוד עם הזמן :)   

ובינתיים עד שיגיעו תוצריי הקורס, קצת תמונות של מה שאני נהנת במיוחד להכין, ובזמן האחרון גם לצלם (וכן, גם לאכול, בעיקר לאכול).

פאי שוקולד  

עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שושנים

בישקוטים בניחוח הדרים

עוגיות חמאה עם לימון ופיסטוקים

אלפחורס

טראפלס

ואם במטבחים עסקינן, אני רוצה לשתף אתכם בחלק מהתמונות של הפקה קטנה ומקסימה שצילמתי עבור חברתי עופרה, ממטבחי פטיט כמובן. לקראת וולנטנייס המתקרב ובא עופרה הכינה מלאי מוגבל של מטבחים עם דלת תנור שחיתוך החלון שלה הוא לב. אני אהבתי ממש!

 

ומשהו קטן (גדול) אחרון ודי! שרון רותם, חברתי המקסימה שתמיד מרגשת אותי מחדש עם כשרונה ונתינתה, הפתיעה אותי הבוקר עם מתנת יום ההולדת שלי (לפני חודש, לא להילחץ שלא ידעתם כי לא ממש פרסמתי) שעשתה לי אושר בלב וצבעוניות בעיניים. אתם מוזמנים לקרוא בבלוג שלה על הכריות הנהדרות והריקמה הנפלאה בפוסט הזה, תודה יקירתי!! 

שיהיה לכם סופ”ש מתוק במיוחד!

אילאיל

32 תגובות:

  1. אני פנויה לקפה ועוגה (-: מחכה כבר לרשמים מהלימודים - נשמע מרגש במיוחד!

    השבמחק
  2. אנונימי2.2.2012, 6:39

    לא מאמינה לכל הסיפור הזה... עם כאלה תמונות את בטוח קונדיטורית מלידה :-)
    רנית

    השבמחק
  3. איזה תמונות של מתוקים על הבוקר!! נראה יאמי!
    והמתנה של שרון אלייך כבר ראיתי בבלוג שלה אתמול והיא מהממת!!!!!
    בהצלחה בקורס :)

    השבמחק
  4. יש לי מין תחושה כזו שכמו שאת מוכשרת שבאחר התחומים (צילום, תחשיטים, תפירה וכו' וכו' וכו'...) לא תהיה לך בעיה גם עם התחום הזה. שיהיה המון המון בהצלחה!

    השבמחק
  5. איזה פוסט נפלא! אהבתי הכל: את סיפור ההתמדה והגבורה (עם סוף טוב, סוף של ניצחון:-)), את הכתיבה ההומוריסטית ואת הצילומים המרהיבים.
    את חייבת לעשות משהו עם שילוב הכשרונות הללו. צילומי אוכל תפור עליך. כל מה שאת מצלמת בא לי לטעום ואני אפילו לא אוהבת מתוק.....
    תודה גדולה על הפרגון בסוף, מתה עליך וכל כך שמחה שאהבת.
    נשיקות

    השבמחק
  6. יו איזה מרגש
    בהצלחה בלימודים
    מחכה לצילומים של היצירות הקולינריות

    השבמחק
  7. אני כבר הספקתי לטעום מהקינוחים המדהימים שלך ובטוחה שאת הולכת להתמקצע עד שיכאבו לי הבלוטות מתאווה למתוקים שתכיני.
    מזל שאנחנו נפגשות מידי פעם, ככה לנפש:))
    הצילומים שלך מחסירים לי פעימה כל פעם מחדש(אבל את זה את כבר יודעת), ומחכה להפתעות של הקורס.
    המון הצלחה והכי חשוב תהני.
    נשיקות

    השבמחק
  8. יופי מהמממם על הבוקר ! פשוט תענוג לראות צרוף של תמונות מדהימות ועוגות שעושות חשק לחסל תוך שניה!את מגשימה חלום גדול שלי - שיהיה בהצלחה.

    השבמחק
  9. לירון בן דוד2.2.2012, 10:12

    בהצלחה בלימודים, נשמע יאמי...
    כל הכבוד לך שאת הולכת אחרי ליבך ועם התמונות של מה שאת אופה אין ספק שההתמדה הצליחה לך

    השבמחק
  10. אפיה זה דבר כיף מאד.
    התמכרות נעימה.

    השבמחק
  11. אנונימי2.2.2012, 11:43

    מקסים, המון בהצלחה בקורס

    דרך אגב, איך קוראים לבובות הקטנטנות?

    השבמחק
  12. מזל טוב! ובהצלחה בקורס! מחכה לשטוף את העיניים בתמונות!!!

    השבמחק
  13. אנונימי2.2.2012, 12:05

    טוב רשמית עכשיו אני רעבה מאד!!!!
    צריך להודיע לך לפני שנוחתת לתה ועוגיה או שאפשר פשוט להגיע?......
    ברור לך שהסטיילינג שלך מושלם
    ואני הכי סומכת עליך שתאפי ותחלקי לשכנים.
    נשיקות
    הילה

    השבמחק
  14. סיפורים זה יופי ותמונות זה נהדר (בעיקר כשהן כל כך יפות)... אבל מה עם מתכונים? איך אפשר לגרות אותנו ככה? פרטים בבקשה!
    ו...כמובן שיהיה המון בהצלחה בקורס :)

    השבמחק
  15. חח אהבתי.. גם מתחת אותי גם הצחקת אותי וגם הצלחת לגרום לי לקום למטבח ולנסות משהו קטן:-)
    בהצלחה בקורס!

    השבמחק
  16. וואו, אילאיל, אני ממש ממש גאה בך! כל הכבוד על העקשנות והניצחון :) כמו תמיד, כל המאכלים והתמונות נראים מדהים.
    שיהיה הרבה הרבה בהצלחה עם הקורס!!! תיהני המון!!

    השבמחק
  17. אוי אילאיל...הלב הלב...לא עומד בכל התמונות המהממות האלה!!
    מזל שיש לי קצת שוקולד בארון שישקיט את הרעב למתוק כרגע.

    פאי האגוזים והשוקולד שבו אותי- אפשר מתכון?
    :)
    דפנה

    השבמחק
  18. ממממ יאמי! אם את שואלת אותי נשים שאוהבות לאפות דווקא אוכלות פחות.... איכשהו כשאני אופה והאנשים מסביב נהנים אז אני לא מרגישה צורך לאכול מזה כל כך הרבה :-) יופי של תמונות!

    השבמחק
  19. סיגי פ2.2.2012, 14:33

    את לא מפסיקה ללמוד ולהתמקצע כל הכבוד !!!
    איפה את הולכת ללמוד קונדיטוריה?

    השבמחק
  20. אנונימי2.2.2012, 14:43

    איזה כייף לך שהתברכת בחברות שכאלה.
    יופי של עוגות, אחלה צילומים וכריות מקסימות!!
    תהני בקורס, מחכה למתכונים :) נשיקות יהודית

    השבמחק
  21. מקסים
    מרעיב
    מזל טוב
    (-:

    השבמחק
  22. איזה צילומים מרהיבים, וואו, קורס קונדיטוריה,איזה כיף לך

    השבמחק
  23. אנונימי4.2.2012, 8:17

    איזה כייף ..לילמוד קונדיטוריה...את כישרונית יקרה ואין ספק שתצליחי גם כאן!!דרך צלחה ואשמ ליקרא חוויות ואולי תוכלי גם לנדב לנו מידי פעם מתכונים...
    שתהייה שבת נהדרת וטובה
    שונטי
    מפריז הקפואה

    השבמחק
  24. אני עדה לכך שהעוגות שהכנת בשנה+ האחרונה היו מעולות! זכור לי טוב במיוחד פאי שוקולד משובח ונהדר! מחכה לראות מה תעשי עכשיו אחרי הקורס... יאמי!!

    השבמחק
  25. אילאיל, מזל טוב מאוחר! לימודי קונדיטוריה - זה סוג של חלום, איזה כיף. כשתמצאי איך אופים כל הזמן ועדיין אוכלים בריא - ספרי לי, אני אשמח גם לדעת :-)
    ובנתיים - ממשיכה להנות מהצילומים הנהדרים שלך.

    השבמחק
  26. יו! איזה צילומים! הרסת אותי..נראה לי שיש לך עתיד כסטייליסטית מזון, מה את אומרת?
    תהני בקורס (איפה את לומדת?) והמשיכי לצלם ולדווח! תאווה לעיניים!

    השבמחק
  27. יופי של תמונות,
    בהצלחה בקורס, מחכה לתמונות.

    השבמחק
  28. אילאיל11.2.2012, 7:28

    בגלל ששוב שיטת התגובות של בלוגספוט לא עובדת, הנה כמה תשובות בכללי:
    1. התחלתי ללמוד בקורס של "עושים בישול" - בהרצליה. זה קורס לחובבנים אבל עדיין ברמה מקצועית מאד מאד גבוהה עם מבחן ותעודה בסופו.
    2. לבובות שצילמתי לתמונות של מטבחי פטיט קוראים sonny angles, ניתן להשיג אותם רק בחו"ל או דרך האינטרנט (איביי וכו').

    השבמחק
  29. WOW אילאיל איזה יופי לקרוא
    ידעתי על תחילת ההתלהבות ושמחה לשמוע על סופה (גם ההפחתה במשקל (ממה? מאיפה?) אבל בעיקר ההתמקצעות באפיה)
    הצילומים מדהימים, אבל בעיקר הכתיבה מלאת קסם
    געגועיי........

    השבמחק
  30. טוב, אני מתחילה לחשוב שיש לי עוד סיכוי באפייה!
    תמיד הילדים דורשים ממני עוגות יום הולדת משוגעות בכל מיני צורות והדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה לשלוח אותם לדודה שלהם ולקוות שיש לה זמן להגשים לאחיינים האהובים עליה את כל המשאלות.
    אולי השנה אני אנסה שוב.

    השבמחק