זה לא סוד שלאחרונה גיליתי מחדש את סוד הקסם שבצילום. כבר שנים אני מצלמת, בעיקר סתם כך להנאתי, אבל רק מעטים יודעים שזה בעצם מה שלמדתי כהתמחות בלימודיי לתואר ראשון בבית ברל. אז למה דווקא עכשיו אני מספרת לכם על זה? האמת, כי בחודשים האחרונים אני עוברת מין תקופת שינוי שכזו. הקוראים הוותיקים שלי בוודאי רואים את השינוי שחל בבלוג, מבלוג יצירה אינפורמטיבי למדי הוא משתנה ומתגבש למקום הפרטי שלי בו אני לומדת להכיר את השינויים הפנימיים שבי דרך המבט שלי החוצה, אליכם הקוראים.
השנה האחרונה היתה שנה עמוסה מאד מבחינתי. עמוסה מאד מההיבט הפיסי, אבל בעיקר מההיבט הנפשי. מתישהו במהלך השנה האחרונה יצאתי לקורס הקונדיטוריה הכל-כך מוצלח שהרחבתי עליו רבות פה. המטרה העיקרית היתה כמובן הנאה, בילוי, קצת ניקוי ראש מהעומס השבועי ואולי אפילו התמקצעות בתחום האפיה אליו כל-כך נמשכתי בשנתיים האחרונות.
קשה לי לשים את האצבע על הרגע שבו הבנתי שיש תחרות גבוהה בין הרצון שלי לאפות עוגות נהדרות ובין הצורך לצלם אותן צילומים מפתים. די מהר במהלך הקורס גיליתי להנאתי הגוברת שאני אופה פעמיים ואפילו שלוש פעמים בשבוע, ולא בכדי לאכול את המטעמים (אוקיי, בסדר, גם בשביל זה), אלא בעיקר בכדי לאתגר את עצמי עם צילום המטעמים. התחלתי לעלות לפייסבוק את התמונות, והתגובות כמובן לא איחרו להגיע ואיתן פירגון גדול.
לפני כמה שבועות פנתה אלי ליאת מהבלוג בלינג בלינג. היא הציעה לי לכתוב טור קבוע בנושא אוכל אצלה בבלוג. כמובן שהוחמאתי מאד, אבל יותר מכך הרגשתי שקיבלתי את התשובה לשאלה שניקרה בי בכל החודשים האחרונים, האם הכיוון שאני פונה אליו הוא נכון בשבילי.
(מתכון מעולה שכתבתי לניוקי ריקוטה – בלינג בלינג)
וזוכרים את השאלה הראשונה? זו ששאלתי את עצמי כל הדרך… מה אני מעדיפה בעצם? להיות האופה\מבשלת או להיות זו שמאחורי המצלמה? אז התשובה היא השניה. את האפיה והבישול אני אשאיר כאחד התחביבים החשובים בחיי, אבל צילום האוכל יהפוך לדרך החיים שלי.
אבל התשובה האמיתית היא שלא הייתי יכולה לגלות את זה מבלי לעבור את כל הדרך הארוכה של החיפוש וההתלבטות.
שבוע נפלא,
אילאיל
בהצלחה! :-)
השבמחקבהצלחה!!!
השבמחקתמונות מדהימות ,בהצלחה...
השבמחקאיאיל אבד לי המתכון של הפיצה המוצלחת ,יש אפשרות למתכון או שתפני אותי לקישור...
תודה ושבת שלום
בוודאי,
מחקhttp://blingbling.co.il/?p=13779
את צלמת נפלאה
השבמחקושיהיה לך הרבה בהצלחה
דברים מהלב נכנסים אל הלב..
השבמחקתהליך אמיץ ויפה
הצלחה רבה
בגילוי המקום שלך.
אבא זיו
בהצלחה. זהו שילוב נהדר - לעסוק במשהו שאת כ"כ אוהבת ובנוסף התמקצעות כלשהי בתחביב.
השבמחקמאז ומתמיד ראיתי בך צלמת מופלאה, וצילומי האוכל שלך הם בהחלט קפיצה נוספת וענקית של מדרגה. הם יפהפיים וייחודיים, ואני לגמרי מסכימה אתך על הבחירה בדרך החדשה, בהצלחה!
השבמחקאילאיל הצילומים שלך מופלאים כולם וצילומי האוכל בפרט.
השבמחקבהצלחה בדרך שבחרת .
את כל כך מוכשרת
מבחינתי כקוראת בבלוג, את מוכשרת כל כך בכל מה שעשית עד עכשיו ובאופן טבעי גם בצילומי האוכל. בהצלחה ובהנאה!
השבמחקשיהיה בהצלחה - את נהנית מזה וזה עובר מסך בגדול
השבמחקכמה כיף לעבור תהליך שכזה ולהבין כל כך ברור מה מתאים לך.
השבמחקרבת כשרונות שכמותך, כל תחום שתבחרי תצליחי בו, תבלטי ותהווי השראה.
זה שמצאת לך גם תחום שאת אוהבת זה בונוס אדיר ואני בטוחה שיוביל למקומות נפלאים.
בהצלחה ובהנאה :-)
איזה יופי.
השבמחקהיה מרתק לראות את התהליך בבלוג שאני מנויה עליו כבר הרבה זמן.
המון הצלחה, את ראויה לה
איזה כיף לעבור איתך את התהליך הזה!!!
השבמחקאת מוכשרת בצילום בצורה שלא תיאמן. ואת אפילו לא צריכה מצלמה משוכללת כדי לעשות את זה! מספיק אייפון כדי לגרום לנו להשתוקק לעוד!
המון הצלחה בדרך שבחרת ובינינו..בטוחה שיהיה הכי שווה !
נשיקות
וואו! לבחור לצאת לדרך חדשה, דבר לא פשוט בכלל!
השבמחקאני מאחלת לך שהדרך החדשה תיטיב איתך, תגרום לך לתחושת סיפוק, חדוות יצירה, הנאה מכל רגע ורגע
הצלחה ואושר!
איזה יופי! אין ספק שהניצנים כבר העידו על הכיוון, אין לי ספק בכשרון, יכולת ואמביציה שלך- שאי והצליחי!!
השבמחקבהצלחה. שמחה בשבילך. באמת.
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקאילאיל יקירה,יש לך ידי זהב וכל מה שאת נוגעת בו הופך ליופי בלתי נלאה,המשיכי במה שעושה לך טוב ואנחנו נמשיך להנות מזה :).
השבמחקתענוג להיות חלק ממסע הגילוי שלך,
השבמחקבהצלחה (-:
את אכן מוכשרת מאוד בצילום. יש בתמונות שלך ניחוח חו"לי שלא רואים כמוהו הרבה בארץ, ועם זאת האווירה בהן מאוד ישראלית, במובן הטוב של המילה. המון הצלחה ותמשיכי לשתף פה, תענוג גדול לקרוא.
השבמחקזה תמיד מרגש לשמוע על דרך שבסופה גילוי. מאוד שמחה בשבילך, הצילומים שלך נפלאים. בהצלחה.
השבמחקבוביק, אני כ"כ שמחה ומתרגשת בשבילך!
השבמחקעקבתי בענין רב אחרי התהליך והשינוי וממש אפשר היה להריח אותו דרך הכתיבה שלך
אני בטוחה שתעשי חייל גם בו!!!
נשיקות
הילה
הכי מרגש לעבור תהליך, לקבל תובנה. משמח ומעצים!
השבמחקמלאן הצלחה בדרך היפה שבחרת לך!
נשיקות וחיבוקים
אפרת, ילדיסקו
מקסים! את נהדרת והצילומים שלך פשוט מרגשים!!! תענוג!!! בטוחה שתיהיה כאן הצלחה ענקית!
השבמחקאין לי ספק שתצליחי במה שאת בוחרת.. גם הצילומים שלך נראים מדהים ובטוחה שגם האוכל..
השבמחקבהצלחה בדרך החדשה שבחרת. ובטוחה שהאומץלהחליט יניב פירות..
מחכה לכל פוסט שלך מכל סוג שהוא תודה על השיתוף
ריבצוק
כייף לעקוב אחריך ביצירה, באפייה ובצילום. את צלמת מוכשרת מאוד (אני אפילו מכירה מקרוב עבודה שלך שקשורה לצילום עוד לפני עידן הבלוגים...) שיהיה המון המון בהצלחה.
השבמחקהמון הצלחה...זה נראה מקסים. כיף להגיע לשלב שבו כל ההתלבטויות מקבלות צורה והופכות למשהו שבטוחני שיביא הרבה אושר הנאה השלמה ושלמות בחיים....שאי ברכה בכל!!!
השבמחקליטל
אילאיל יקרה, שיהיה המון בהצלחה בדרך החדשה!
השבמחקאני בטוחה שתצליחי, אין ספק שיש לך את זה בגדול!
ההתמכרות לצילום היא קשה, אני חווה אותה יום יום ושעה שעה ומגלה שכל ההתנהלות שלי השתנתה כדי להתאים את עצמה לתחביב החדש :-)
שיהיה רק כיף!
אין ספק שהכיוון שבחרת מתאים לך!!! הצילומים מעוררים הרבה רגש:) בהצלחה.
השבמחקואל תשכחי שיש אנשים שמוכנים תמיד, אבל תמיד, להתמודד עם המאכלים לאחר שצילמת אותם ואין לך שימוש בהם יותר (-;
השבמחקב ה צ ל ח ה (:
גיל מזור
איזה יופי שמצאת את עצמך :)
השבמחקאני כבר מזמן אמרתי לעצמי-היא צריכה להתחיל לצלם אוכל באופן מקצועי .
אבל מה שאחרים חושבים זה לא תמיד מה שמתאים לך...
ועוד משהו-זה כל כך ברור איך העיסוק ביצירה משפיע על הצילומים שלך. מבחינת צרופי צבעים, קומפוזיציות וכאלה. אז באמת הכל מתחבר:)
השבמחקאת פשוט מצליחה לתפוס את הדברים הפשוטים ולהפוך אותם למהממים.
השבמחקאני ממש שמחה שמצאת את עצמך- איזה כיף לך!!!
השבמחקאני נהנת מאוד מהצילומים ובטוחה שיש לך עתיד מזהיר
אפשר לשאול איפה עשית את קורס הקונדיטוריה? אני מחפשת עכשיו לימודים קולינרים ושמח לדעת.
השבמחקתודה (:
ביה"ס של אורן גירון "עושים בישול" בהרצליה
מחקתודה (:
מחקמקווה גם למצוא את עצמי בקרוב.. תודה על השיתוף. את מעודדת אותי להמשיך ולחפש.
איזה כיף כשמגיעים להחלטות
השבמחק(אני עדיין כל שנה - נגיד עכשיו - שואלת את עצמי מה אני אעשה בשנה הבאה...)
שיהיה בהצלחה, את בהחלט מוכשרת בתחום
נהדרת.
השבמחקהגיע הזמן.
אני מאוד מאוד שמחה ששיתפת את כל העולם!
אילאיל,
השבמחקהייתי חייבת לכתוב לך עכשיו, אפילו שאני אחרי אירוח וגמורה מעייפות.
אירחתי הערב את משפחתי ומשפחתו של בעלי. היה מלא אוכל מעולה כיאה לארוחת שבועות, אבל "מסמר הערב" היה ניוקי ריקוטה שהכנתי היום עפ"י המתכון המעולה שלך. כולם החמיאו בלי סוף וליקקו את האצבעות :-) המתכון ממש מוצלח, ואפילו עבודה לא נורא נורא קשה.
בנוסף, קיבלתי כמה נקודות אצל חמותי שהיללה את הרוטב בלי סוף ;-)
בקיצור- המון המון תודה על ההשקעה והשיתוף! מחכה למתכונים נוספים בעתיד :-)
גלית