שבועיים עברו מתחילת שנת הלימודים, אמנם עם חגים, אבל בספירה הכללית עברו שבועיים. ימי ההסתגלות בגן קשים מאד (מזה קשים – סיוט!), תובל שגדל איתי בבית עד גיל שלוש נכנס בפעם הראשונה לגן ואם אגדיר זאת בעדינות, הוא ממש ממש לא אוהב את הרעיון הזה. לליריי יותר טוב (גם הוא נכנס לגן חדש השנה) אז הוא עוזר לו קצת אבל זה עדיין קשה מאד, לשניהם.
לי לעומת זאת הרבה יותר קל. פתאום הבקרים שלי התרוקנו, אין פה ילדון בן שלוש שדורש תשומת לב אינסופית. בימים הראשונים הייתי קצת בהלם מהריק שנוצר בבית, יחד עם התחושה שבכל רגע יכולים לקרוא לי מהגן להחזיר אותו הביתה (החלטנו על הסתגלות רכה) לא ממש התאפסתי על הלבד הזה – מסתבר שגם אני צריכה תקופת הסתגלות.
רגע, רגע, לא להתלהב, אני לא לבד, לבד! יש פה תינוק בן תשעה חודשים שזוחל בכל מקום ודוחף לפה כל חלק של פליימוביל שהוא מוצא על הרצפה. אבל לעומת שנה שעברה אני לבד! חברות יקרות, תינוק אחד בבית זה קלאב מד. מזה קלאב מד?! חופשה בקריביים :) וכשהוא ישן המוזה מתעוררת (אלא אם השכן בדיוק החליט לכסח את הדשא רבע שעה אחרי שהוא נרדם ואז יש אמא אחת מקללת ותינוק אחד בוכה).
בקיצור מה שאני מנסה להקדים ולומר זה שסוף סוף יש לי קצת זמן גם לעצמי אמנם במנות קצובות ומדודות להפליא (ונכון שבחמש שעות שהם בגן צריך גם לסדר קצת את הבית, לערוך קניות ואפילו לבשל צהריים) אבל אני לא קטנונית.
אז מה אפשר לעשות בבוקר שכזה?
אפשר לנסות לטפל קצת בגינה שנזנחה עצובה בשנה שחלפה (אמנם מדי פעם קניתי פרחים חדשים אבל לרוב שכחתי להשקות אותם, אופס). אתמול ביליתי חצי שעה נפלאה בגינה, השקתי, סדרתי, ובעיקר ניקיתי. שבוע הבא טיול למשתלה :)
אפשר אפילו לגזור בדים לערב תפירה עם חברה.
אפשר לאפות חטיפי גרנולה מתוקים ומקסימים מהמתכון הכ”כ מוצלח הזה (חמש דקות הכנה – מובטח!)
אפשר לסיים הזמנות מיוחדות ללקוחות עם סבלנות אין קץ.
ואפשר כמובן להכין ארוחת בנטו מושקעת לחטיף של אחר הצהריים.
ורק עוד משהו קטן לסיום. בין יתר התגובות שקבלתי לגבי הארוחות האלו היו תגובות נפעמות מכמות הזמן המיותר שיש לי בבקרים להכנת קפסאות אוכל מושקעות לילדים. אז בנות, הרשו לי להרגיע אתכן, הבוקר שלי נראה בדיוק כמו שלכן :) עם הרבה ילדים, הרבה בלאגן, מעט מאד זמן ובעיקר מעט סבלנות. נראה לכן שאני מתעוררת לציוץ הציפורים, לובשת את הסינר ובצעדי ריקוד ושירה מכינה בנטו לארוחת הבוקר???? הלוואי! אבל בנתיים לא :) את הבנטו שלי אני מכינה כארוחות חטיף אחר הצהריים, או כארוחת עשר רגועה ביום שבת. ובוודאי ובוודאי לא עושה את זה בשיא הלחץ של התארגנות הבוקר.
אז אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו, יאללה, לכו להכין בנטו משלכן, כי זה פשוט כיף!!!!
סופ”ש נפלא
וגמר חתימה טובה
אילאיל